Trimsalon Ilse`s Dog Styling

Gediplomeerd trimster lid ABHB


Wat gebeurt er in mijn trimsalon?


Nadat ik de hond van u overgenomen heb bespreken we samen uw wensen en kijk ik de hond even helemaal na. Vervolgens wordt de hond op tafel gezet en wordt hij/zij doorgeborsteld en gekamd en eventueel ontklit (wat niet nodig is als u de hond zelf regelmatig kamt).

Daarna wordt de hond, afhankelijk van ras en vachttype, getrimd. Ook wordt de hond gewassen en gedroogd. Hierna wordt hij/zij verder afgewerkt en in model gezet.

Bij de behandeling zijn inbegrepen: nagels kippen, oren en ogen schoonmaken.

Daarna wordt uw mooie hond weer door u opgehaald. Hij/zij zal erg blij zijn om u weer te zien.

Nu thuis lekker uitrusten!!

In de salon verdoof ik uw hond nooit, uw hond is alleen moe van het staan en het werken met hem/haar.

De kans bestaat dat ze zich thuis vreemd gedragen (kop schudden, rollen enz.) want ze moeten natuurlijk even wennen aan hun nieuwe kapsel en ‘rare geurtjes" aan hun lichaam.

Ik hoop u snel te ontmoeten in mijn trimsalon!

 

Trimmen is een verzamelnaam voor verschillende vachtbehandelingsmethodes en technieken.


Je hebt de volgende technieken:

Ontklitten; Door middel van borstelen en kammen de hond ontdoen van de klitten

  • Uitwollen; Als een hond in de rui is met "stokhaar" bv: Labador, Rotweiler Berner Sennenhond enz. dan wordt er met kammen en wassen al het loszittende wol uit de vacht gehaald.
  • Scheren; Dan maak je het haar korter met een scheermachine; dit kan met de haar- richting mee of tegen de richting in, dit kan in verschillende lengtes. Dit kan bij veel rassen maar wordt ook toegepast uit noodzaak als een hond te erg verklit is!
  • Knippen; De vacht wordt met een rechte schaar ingekort op de gewenste lengte. Dit doe je bij bv: Poedel, Bedlington Terrier, Kerry Bleu Terrier.
  • Plukken; Dan worden tussen duim en wijsvinger de loszittende haren uit de haarzakjes geplukt. Dit gebeurt met de haarrichting mee. Je kunt strippen, dan laat je een laagje staan, de hond wordt dan om de 3 maand geplukt. Bv. een West Highland White Terrier of een Cairn Terrier. Ook kan de hele loszittende vacht in een keer tot de ondervacht worden verwijderd, dan volstaat het met twee keer in het jaar. Bv een Air Daile, Border Terrier, Jack Russel en ruwhaar Teckel.
  • Effileren; Dan ga je met een uitdunschaar (effileerschaar) de vacht uitdunnen of inkorten zodat het glad valt. Het moet er niet geknipt uitzien. Het wordt toegepast bij bv: Engelse Cocker Spaniel en ook bij honden met lang haar zoals een Briard of Lhasa Apso.

 

Alle honden worden in principe getrimd volgens het trimschema behorend bij het ras. Er kunnen verschillende modellen op een hond worden gezet. Alles gebeurt in overleg met de eigenaar.

 

Hoe vaak moet een hond worden getrimd?


Poedelvachten 4 – 8 maal per jaar

Ruwharige vachten 2 – 4 maal per jaar

Spanielvachten 4 – 6 maal per jaar

Het is erg verschillend per vacht en hond hoe vaak het gebeuren moet. Dit is een indicatie die ik geef.