Trimsalon Ilse`s Dog Styling

Gediplomeerd trimster lid ABHB


Waarom naar mijn trimsalon?


In feite is voor iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, kunnen er verschillende technieken op de hond worden toegepast.

Zoals: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

De meeste Terrierrassen zoals Bouvier, Schnauzers enz. worden geplukt. Dit om de hond te ontdoen van de bovenste dode haren zodat dan de nieuwe haren weer de ruimte krijgen om te groeien. Doe ik dit niet, dan kan dit jeukklachten gaan opleveren.

Spaniels, Setters, Retrievers enz. worden mogelijk uitgeplukt en verder met een speciale schaar uitgedund en gemodelleerd.

Poedels en honden met dezelfde soort vacht worden geschoren en/of geknipt in elk gewenst model.

In de winter kunt u uw hond ook gewoon laten trimmen! Uw hond heeft meer last van vocht dan van kou, en lang haar blijft natuurlijk langer nat.

Ook hoort bij het trimmen het schoonmaken van de oren en oogjes, nagels knippen, het verwijderen van teken en eventuele vlooien.

Omdat ik vrijwel altijd gezonde honden onder handen krijg zal ik snel merken als er iets ongewoons met uw hond is, ik zal u er dan ook op wijzen, en indien nodig ook doorsturen naar een dierenarts.

Als u ten slotte bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt zullen u de kosten vast meevallen. Uw hond kan wel moe zijn na een trimbeurt. Het is nu eenmaal erg zwaar voor de hond om de hele tijd te moeten staan en dat er aan hem gewerkt wordt.

 

Wat kunt u zelf doen?


Het dagelijks onderhoud is de taak van de "baas". U kunt hier niet vroeg genoeg mee beginnen! U leert uw hond zo dat hij/zij overal aangeraakt wil worden en dat hij/zij gekamd of geborsteld wil worden. U kunt altijd voor gratis borstel- of kamadvies komen. Ik kan u dan voordoen wat de beste manier is en welke borstels u gebruiken moet.

U kunt zodra uw hond alle entingen gehad heeft al terecht in de salon. Het is voor een pup heel goed om er op tijd mee te beginnen en vaak kost een puppy- trim niet veel.

Tot slot: Blijf uw hond niet onnodig lang knuffelen als u hem/haar brengt. Het is voor u en de hond niet leuk dat u hem enkele uren moet afstaan, de hond wordt hier alleen maar erg onzeker van. De meeste honden zijn zodra de baas weg is erg ontspannen en hebben dan alle aandacht voor mij als trimster.